A programme by Performing Arts Fund NL to promote Dutch music, theatre and dance abroad.
20 Dec. '16

Verslag eerste bijeenkomst 'De grens over' - Internationaal werken: toeval of strategie?Stralen op een podium buiten de Nederlandse grenzen, welke kunstenaar wil dat nou niet? In opdracht van Dutch Performing Arts/Fonds Podiumkunsten organiseert Cultuur+Ondernemen daarom drie bijeenkomsten over werken in het buitenland. Want hoe pak je dat aan? En als het lukt, is dat toeval of strategie?
Daarover ging het op de eerste bijeenkomst op 8 december 2016. Cultuur+Ondernemen maakte een verslag dat je hieronder kunt lezen.

Donderdag 9 februari vindt de tweede bijeenkomst plaats, die gaat over het bouwen van een internationaal netwerk. Aan het woord komen diverse sprekers die een omvangrijk netwerk in het buitenland hebben weten op te bouwen. Hoe hebben zij dat aangepakt? Hoe hebben zij deze relaties bestendigd? Daarnaast zal worden ingezoomd op het acquisitiegesprek: hoe ga je het gesprek aan, hoe presenteer je jezelf effectief? Wat moet je juist doen en wat moet je vooral laten als het om verschillen in cultuur gaat?

Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn: Pieter Zeeman (programme director Dutch Performing Arts), Frans van de Avert (CEO van Amsterdam Marketing) en Wouter Van Ransbeek (adjunct directeur Toneelgroep Amsterdam). Maurice Seleky is de moderator.

Wil je de bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact op met Krista Heijster. De kosten bedragen 35 euro.